Waggoner & Ball Logo

Greater New Orleans Foundation

Emulating the values of the nonprofit that calls it home, the building is transparent, welcoming, and forward-looking yet respectful of its historic context.

The relatively small building presents a large face to the street in a conscious effort to give the limited program area the scale and presence appropriate for a civic institution. The result is a thin building that maximizes street presence, daylight, and ground-level views through spaces dedicated to public engagement to a lush courtyard beyond.

Both interior and exterior of the structure reflect its mission to create healthy buildings, healthier employees, and a healthier, more interactive society.

This new headquarters for a local philanthropic foundation heals a scar on an important public space. As an exercise in emulating the values of the nonprofit that calls it home, the building is transparent, welcoming, and expressed in a restrained form and vocabulary that respects its historic context.


Client

Greater New Orleans Foundation

Year

2016

Project Area

22,440 SF

Awards

AIA Louisiana Merit Award, 2018

AIA New Orleans Architecture Honor Award, 2018

USGBC Excellence in Sustainability Honor Award, 2018